Älvsala
NYA TOMTÄGAREFÖRENING

Nyheter

Båtsektionens nyhetsbrev juni

Nu börjar det så smått bli sommar och hamnen börjar sakta fyllas med fler båtar. I det här nyhetsbrev får du bland annat ta del av vad som gäller för båtvagnar i hamnen och datum för höstens upptagning. Du kan också läsa om hur du kan få en billigare båtförsäkring och samtidigt bidra till ett bra båtliv. 

Nytt är också att vi kommer att publicera nyhetsbreven på hemsidan. Du kommer då kunna läsa dem där det är nära till mer information och du kommer också kunna gå tillbaka och läsa tidigare nyhetsbrev.

Båtsektionens styrelse önskar alla en glad midsommar och många sköna dagar på sjön!

Båtvagnar

Vi har satt upp skyltar var man kan ställa sin båtvagn över sommaren. I år kan man även ställa några inne i dungen. Vi har lagt ut presenningar, så gräset inte ska växa så högt – ställ gärna där. Det är inte tillåtet att ställa båtvagnar på andra ställen än de som är uppmärkta. Finns det inte plats, så behöver du ta hem båtvagn eller släp efter sjösättning.

Ta hand om din boj och bojsten

Vart efter att Y-bommar monterats på våra bryggor, så har bojar tagits upp. Dessa ligger nu samlade vid hamnplan och i vattnet vid B- och C1-bryggan. Är du ägare till boj, kättingar, bojstenar och förankringsring som tagits upp, så behöver du ta hand om dem. OBS! de bojar som inte tagits hand om före 15 juli kommer säljas eller skrotas av båtsektionen.

Y-bommar och fixardag i hamnen

Under våren och försommaren har vi rustat hamnen inför sommaren. Nu ligger det nya Y-bommar på delar av C1-bryggan och vi har lånat några bommar från E- och C2-bryggan. Dessa är fördelade på C1- och A-bryggan. Det har även flyttats om, så att en del platser på A-bryggan nu också fått bommar. A-bryggan har också fått ett välbehövligt räcke längs landgången. Räddningsutrustning och annat har också setts över. Vi vill passa på att säga att det har varit ett glatt gäng som hjälpt till och som vi så klart vill tacka så mycket!

Förankring bytt på A-bryggan

Innan sjösättning upptäckte vi att en kätting gått av på A-bryggan. Det är samma problem som vi hade i höstas på B- och C1-bryggan. Det är nu åtgärdat med att en av förankringarna är bytt och en ny kätting är på plats. Övriga kättingar och förankringar ska ses över/bytas under sommaren alternativt i höst. Vi kommer också genomföra en dykbesiktning av samtliga bryggor, så snart det går i början av sommaren. 

Datum för höstens upptagning

Vi vill redan nu skicka ut ett datum inför höstens båtupptagning. Kranbil är bokad till lördagen den 24/9 och i sedvanlig ordning, så kommer mer information när det närmar sig.

För att kunna få sin båt upptagen med kranbilen, så behöver en anmälan om det göras. Har du anmält det i samband med tecknande av avtal för båtplats så ska du kunna se det under punkt B i båtplatsavtalet. Vill du ha båten upptagen eller önskar vinterplats på hamnplan, men inte anmält detta än, så gör du det via formuläret på hemsidan.
Sista datum för att anmäla sig till upptagningen är den 28 augusti.

Gästplatser

Nu under sommaren är det många som får gäster sjövägen. Om dina gäster behöver en plats för båten måste du höra av dig till hamnkapten@alvsala.se för att bli tilldelad en plats. Dina gäster ligger gratis i tre dagar. Vid längre vistelse än så är dygnsavgiften 150 kr.

Viktigt!
Glöm inte att meddela oss om du har bytt mobilnummer, E-post eller permanentadress. Det är viktigt för oss att kunna nå dig om det är något akut som händer i hamnen eller med din båt. Detta mailar du i så fall till adm.batsektionen@alvsala.se

Älvsala båtklubb

Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i Båtsektionen i Älvsala Nya tomtägarförening. Båtsektionen har hand om hamnen och båtplatserna, men vet du om att det också finns en båtklubb i Älvsala? 

Älvsala båtklubb (ÄBK) har funnits sedan 1974 och har genom årens lopp varit involverad i verksamheten i vår hamn i olika utsträckning. Idag är ÄBK en fristående föreningen, men med ett nära samarbete med Båtsektionen. ÄBK är i sin tur medlem i Saltsjö-Mälarens båtförbund (SMBF) och Båtunionen. 

Tillsamman med ÄBK, så hjälps vi åt att utveckla båtlivet i Älvsala. Vi samarbetar bland annat kring frågor om miljö och hållbart båtliv. 

Finns det fördelar att bli medlem i ÄBK också?
För endast 150 kr/år kan du bli medlem i ÄBK. Du har då möjlighet att ta del av alla de förmåner som erbjuds medlemmar i Båtunionen. Exempel på förmåner är den populära tidningen Båtliv och båtförsäkring hos Svenska Sjö till rabatterat pris. Du kan få mer information om förmånerna på båtunionen.se.

Om du vill bli medlem så skickar du ett mail med dina kontaktuppgifter och betalar 150 kr till 83279 9846153170 i Swebank, uppge vem medlemskapet gäller i meddelandet för överföringen. 

Läs gärna mer om ÄBK och medlemskap i föreningen på sidan ÄBK – Älvsala Båtklubb

Senaste inläggen

© Copyright 2024Älvsala Nya Tomtägareförening