Älvsala
NYA TOMTÄGAREFÖRENING

Fritidsaktiviteter

Fritidsaktiviteter

Älvsala är ett fantastiskt område för olika fritidsaktiviteter. I föreningen med närområde kan man ägna sig åt till exempel bad, båtliv, vandring, löpning, cykling, fotboll, tennis, ridning, padel etc. För den naturintresserade finns både flora och fauna att studera. Värmdö rymmer många trevliga utflyktsmål för både barn och vuxna.

Bad

Föreningen har en egen badplats. Läs mer under Badplatsen. Det finns flera andra badplatser i närområdet och på Värmdö i övrigt.

Båtliv

Det finns en småbåtshamn inom föreningen. Den drivs av Båtsektionen.

Den som vill kan också bli medlem i Älvsala Båtklubb. Behöver man hjälp med sin båt, motor etc finns service på Bullandö marina.

Vandring, löpning och promenader

Förutom de 7,4 km väg som finns i området så finns det här och där stigar som förbinder vägarna och gör det möjligt att få till bra promenad- eller löprundor.

Föreningen har tagit fram en enkel karta över stigarna i området.

Vill man ge sig ut på längre vandringar så finns Värmdöleden en bit bort. Längs den finns fina och intressanta platser att besöka som Stickelsberg eller rastplatsen vid Gärdesträsk.

Det finns även fina vandringsleder vid Lillsved och på Björnö.

Utflyktskartor kan du ladda ner hos Gustavsbergs orienteringsklubb.

Cykling

Cyklar gör man med fördel på våra vägar, men om man vill ta en tur på mountainbike kan man ta cykelvägen från Fagerdala längs Fagerdalavägen mot Hemmesta. Det finns många angränsande småvägar också.

Cykelkartor kan du ladda ner hos Gustavsbergs orienteringsklubb.

Tennis, padel

Älvsala Nya Tomtägareförening har ännu ingen egen tennisbana. Däremot har grannföreningarna Björkvik, Bullandö och Fagerdala banor. Kontakta respektive förening för information.

Padelbanor finns sommartid på Bullandö marina.

Utflyktsmål

Trevliga utflyktsmål för vuxna och barn är till exempel Siggesta gård, Artipelag eller varför inte ta en tur till Vaxholm?

© Copyright 2024Älvsala Nya Tomtägareförening