Rensa din båtplats eller låt en annan göra det

Precis som tidigare år så ska samtliga bryggor vara rena från lås, kättingar, tampar och fjädringar innan efter upptagning. Anledningarna till dessa är flera:

  1. Inga saker ska sticka upp ur lite nysnö och riskera att någon ramlar i iskallt vatten
  2. Inga rostiga kättingar/lås etc. ska missfärga och förstöra våra bryggor (speciellt D-bryggan)
  3. Arbete och underhåll behöver kunna ske på bryggorna under höst/vinter/vår

Efter en genomgång av bryggorna idag så sitter det kvar en hel del förtöjningsmaterial, kättingar etc. på bryggorna, Dessa behöver tas bort omgående av resp. båtägare. Om man önskar spara sig både material och kostnad det vill säga.

Under vintern så kommer båtsektionen att förbereda för arbete på bryggorna och skära bort och kasta allt som är förtöjningsmaterial och liknande på bryggorna. De dispositionsrättsinnehavare vilka har plats där detta arbete sker kommer att bli debiterad kostnaden för detta arbete. Detta innefattar både att skära tamp och att såga bort kättingar, inklusive bortforsling. Borttagning av gammalt förtöjningsgods debiteras med 500 kr.

Så ni som vet med er att det gick lite snabbt att ta upp båten och som inte haft möjlighet att ta er tid att gå förbi hamnen sedan dess – gör både plånboken och humöret en tjänst och sväng förbi hamnen och ta det som är ditt.
PS. Informationen är även postad i båda av hamnens facebookgrupp vilket gör att ingen bör känna sig oinformerad i efterhand, facebook.com/alvsalahamn DS.