Elfsala Gästgård – en roddarkrog

elfsala_ga%cc%88stga%cc%8ard

 

Elfsala Gästgård är en före detta ”roddarkrog”, ett gästgiveri från 1760 som på senare tid varit bostad och sommarställe. Fastigheten, som ligger vid Fagerdala brygga, tillhörde tidigare Västra Älvsala gård (Vestra Elfsala i gammal stavning) och har genomgått flera ändringar de senaste 100 åren. Den nuvarande ägaren förvärvade huset 2005 och har sedan helrenoverat och delvis återställt huset så det fått en traditionell svensk inramning med hög standard. Man har också anlagt en större brygghamn.

Fagerdala Brygga intill var fram till 1900-talet en av utskeppningshamnarna till skärgården. Skärgårdens fiskare som rodde in till Stockholm för att leverera fisk stannade till på krogen för att vila upp sig, åt och drack och gjorde säkerligen av med en hel del pengar som de tjänat.

Elfsala Gästgård idag
Idag hyrs gästgården ut till semesterboende, familjeträffar eller events, ledningsmöten eller små företagskonferenser under sommarveckor, jul-, nyårshelger eller andra långhelger.

Huset har 8 rum på totalt ca 170 kvm med flera stora umgängesrum, några med öppen spis, fyra dubbelrum med dusch & wc samt ett fullt modernt utrustat kök.

 

Källa:
http://www.elfsala.se